Kremlinul anunţă vineri că cetăţeni sirieni se pot oferi ”voluntari” să lupte împotriva forţelor ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu ”a anunţat că, înainte de toate, cei care vor, care au cerut (să plece să lupte) sunt resortisanţi din Orientul Mijlociu, sirieni”, anunţă un purtător de cuvţnt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a făcut acest anunţ imedoat după ce  prepedintele rus Vladimir Putin a aprobat ideea facilitării trimiteriunor combatanţi ”voluntari” în zone de conflict în Ucraina.

Rusia a oferit o susţinere militară considerabilă regimului lui Bashar al-Assad, începând din toamna lui 2015, susţinând forţele loiale acestuia împotriva forţelor opoziţiei şi jihadiştilor.

Rusia a salvat, de fapt, puterea lui Bashar al-Assad, care deţine în prezent controlul asupra aproape întregii Sirii.

Kremlinul consideră că trimiterea unor combatanţi străini în Ucraina este justificată pentru că Occidentul facilitează trimiterea unor ”mercenari” în ajutorul Ucrainei, pe care Rusia a invadat-o la 24 februarie şi în care desfăşoară o vastă ofensivă militară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.