Kremlinul ameninţă luni să-i pedepsească pe cei care se fac vinovaţi de moartea unui grup de militari ruşi în Ucraina - denunţată de către Moscova drept o ”execuţie” -, în timp ce Kievul subliniază că aceşti militari au fost ucişi după o ”falsă predare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bineînţeles, Rusia îi va căuta ea însăşi pe cei care au comis această crimă. Ei trebuie să fie găsiţi şi pedepsiţi”, a declarat presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Moscova se va adresa, în acest sens, instanţelor internaţionale, a subliniat Peskov, ”în cazul în care asta va fi util”, a precizat el.

Rusia a acuzat vineri Ucraina de faptul că a executat peste zece militari care au depus armele, în baza unor înregistrări video publicate pe reţele de socializare.

În prima înregistrare video, aproximativ zece presupuşi militari ruşi ies unii după alţii dintr-un adăpost - cu mâinile sus - şi se culcă cu faţa la pământ, la ordinul unor militari aparent ucraineni, care-i ţin în bătaia armei.

Înregistrarea se opreşte brusc, în momentul în care o ultimă silueta apare din adăpost şi pare să deschidă focul.

Altă înregistrare video - filmată cu o dronă - surprinde acelaşi loc, în care se află aproximativ zece cadavre de militari care zac într-o baltă de sânge.

Însărcinatul în Parlamentul ucrainean cu drepturile omului Dmitro Lubineţ a declarat că aceste înregistrări video arată o ”prerdare prefăcută” şi că militarii ruşi au ”comis o crimă de război, deschizând focul asupra forţelor armate ucrainene”.

Militarii ruşi ucişi în acest incident ”nu pot, aşadar. să fie consideraţi drept prizonieri de război”, a subliniat el.

Moscova prezintă aceste înregistrări drept probe ale faptului că Kievul a executat militari ruşi care s-au predat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.