Tancurile americane de tip Abrams livrate Kievul ”vor arde” a ameninţat marţi Kremlinul, care dă asigurări că sosirea acestora pe câmpul de luptă ”nu schimbă raportul de forţe” între armatele rusă şi ucraineană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tancurile Abrams sunt arme serioase”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”Vor arde şi ele”, a adăugat el imediat, reluând o ameninţare a preşedintelui rus Vladimir Putin la momentul livrării primelor tancuri de tip Leopard ucrainei, în ianuarie.

”Toate acestea nu pot în niciun caz să afecteze esenţa operaţiunii militare speciale” şi nici ”rezultatul” acesteia, a dat asigurări Dmitri Peskov.

”Nu există (...) vreun tip de armă care să schimbe raportul de forţe pe câmpul de luptă”, a subliniat el.

SUA, PREA IMPLICATE

Dmitri Peskov apreciază că, prin aceste noi livrări către Kiev, ”americanii continuă să-şi crească implicarea directă în conflict”, însă armata rusă reuşeşte, cu toate acestea, să ”contracareze” atacurile armatei ucrainene.

Forţele ucrainene au lansat în iunie o contraofensivă cu scopul de a respinge armata rusă în afara teritoriilor ocupate.

Însă trupele ruse se sprijină pe linii puternice de fortificaţii care constau în câmpuri uriaşe de mine, tranşee şi capcane antitanc, dificil de străpuns.

În acest stadiu, armata ucraineană a putut să recucerească doar câteva sate, însă şi-a sporit în ultimele săptămâni presiunea, pe frontul de sud, odată cu apropierea frigului, mai puţin propice atacurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.