Kremlinul îi acuză miercuri pe liderii din Occident că adoptă o retorică nucleară ”provocatoare”, în urma unei serii de avertismente ale Rusiei, Statelor Unite şi NATO cu privire la pericolele unei escaladări a Războiului rus din Ucraina într-un război nuclear, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul, la 21 septembrie, că nu a blufat atunci când a spus că este pregătit să folosească arma nucleară pentru a apăra Rusia de ceea ce denunţă drept un ”şantaj nuclear” al marilor puteri occidentale.

Preşedintele american Joe Biden, care avertizează că lumea se confruntă cu cel mai mare risc nuclear de la Criza Rachetelor din Cuba, în 1962, a declarat că se îndoieşte că Vladimir Putin ar folosi o armă nucleară tactică în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.