Kremlinul se declară îngrijorat de o amplificare a tensiunilor în estul Ucrainei, teatrul unor confruntări violente de câteva luni, care fac Moscova să se teamă de faptul că forţele guvernamentale ucrainene ar încerca o manevră în vederea unei relansări a războiului cu separatişti proruşi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comandantul forţelor armate ucrainene Ruslan Homceak a acuzat marţi Rusia de faptul că vrea să-şi consolideze prezenţa militară în apropierea frontierei Ucrainei.

El i-a acuzat pe separatiştii proruşi, susţinuţi de Moscova, de faptul că încalcă în mod sistematic armistiţiul încheiat în vară.

Cele două tabere se acuză reciproc de violenţe recente în Donbas.

Peste 13.000 de persoane au fost ucise în Războiul din Ucraina, din 2014.

”Ne exprimăm îngrijorarea faţă de tensiuni tot mai puternice şi cu privire la faptul că, sub o formă sau alta, partea ucraineană ar putea să ia măsuri care să conducă la război. Noi nu vrem cu adevărat să vedem asta”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Pesvov.

”Vreau să spun un război civil, care a avut deja loc”, a precizat el, pentru a-şi clarifica răspunsul la o întrebare a unui jurnalist, într-o conferinţă de presă telefonică.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat marţi Ucraina de faptul că a ”provocat” războiul cu separatiştii proruşi şi că nu a respectat armistiţiile.

Putin a îndemnat Kievul, în această videoconferinţă cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel, să angajeze un dialog direct cu forţele separatiste locale, potrivit Kremlinului.

Franţa şi Germannia caută o soluţie diplomatică Războiului din Ucraina, în cadrul ”formatului Normandia”, din care fac parte Kievul, Moscova, Parisul şi Berlinul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.