Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, s-a plâns ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, de „hegemonia SUA”, în timp ce unul dintre locotenenţii săi de vârf a făcut o vizită la New York pentru a pregăti un viitor summit cu preşedintele american Donald Trump, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Jong-un i-a transmis lui Lavrov că speră să crească cooperarea cu Rusia.

„Pe măsură ce progresăm în a ajusta situaţia politică în faţa hegemoniei americane, sunt dispus să schimb păreri în profunzime cu conducerea dumneavoastră şi sper că aşa vom face de acum înainte”, i-a transmis liderul nord-coreean lui Lavrov.

Comentariul lui Kim Jong-un despre hegemonia SUA nu a fost preluat de agenţia de stat Korean Central News. Agenţia a informat că liderul nord-coreean a declarat că disponibilitatea Coreei de Nord „privind dezarmarea nucleară a peninsulei coreene rămâne neschimbată” dar şi că procesul ar trebui să „înainteze de la o fază la alta pentru a găsi o soluţie care să fie potrivită pentru interesele ambelor părţi”.

Din ianuarie, Kim a avut un discurs mai deschis faţă de Washington şi Seul, după un an în care tensiunile nucleare au ridicat îngrijorări şi posibilitatea unui război nuclear. Totuşi, noi comentarii dure ale lui Kim Jong-un l-au determinat pe Trump să anuleze summit-ul programat între cei doi, deşi până la urmă întâlnirea ar putea avea loc.

În cadrul discuţiilor, Lavrov a transmis „cele mai calde dorinţe” ale lui Vladimir Putin pentru „ţelurile” lui Kim Jong-un în peninsula coreeană. El a exprimat de asemenea susţinerea Moscovei faţă de acordul dintre lideurl nord-coreean şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, la care s-a ajuns în summit-ul de luna trecută dintre cele două ţări.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.