Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a respins o ofertă de dialog a Statelor Unite, pe care o cataloghează drept o ”faţadă pentru a-şi acoperi înşelăcunea şi actele ostile”, potrivit presei de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De la venirea noii administraţii americane, ameninţarea militară a Statelor Unite şi politica lor ostilă faţă de noi nu s-au schimbat deloc. Ele au devenit şi mai înşelătiare”, a denunţat dictatorul în Adunarea Supremă a Poporului, potrivit cotidianului odicial Rodong Sinmun.

Guvernul preşedintelui american Joe Biden a anunţat în mai multe rânduri că este dispus să se întâlnească cu reprezentanţi nord-coreeni oriunde, oricând şi fără condiţii prealabile, în cadrul unor eforturi în vederea unei dezarmări nucleare.

Însă negocieri între Washington şi Phenian se află în impas de la eşecul summitului din 2019, la Hanoi, al unui summit al lui Kim Jong Un şi fostului preşedinte american Donald Trump.

Statele Unite au anunţat miercuri că ”nu au nicio intenţie ostilă” faţă de Coreea de Nord şi şi-au reiterat îndemnul la dialog.

”Politica noastră vizează o abordare treptată şi practică în vederea unui dialog serios şi durabil cu Coreea de Nord”, a dat asigurări un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

El a subliniat, din nou, că Statele Unite sunt pregătte să întâlnească oficiali nord-coreeni fără nicio condiţie prealabilă.

De la instalarea lui Kim Jong Un la putere, programele nord-coreene de înarmare au progresat.

Coreea de Nord nu a mai efectuat niciun test nuclear sau tir de rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din 2017.

Însă Phenianul a anunţat săptămâna aceasta că a testat cu succes o rachetă planoare hipersonică - ceea ce ar putea constitui un progres tehnologic major.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.