Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a destituit mai mulţi oficiali de rang înalt, din cauza unui ”incident grav” în lupta împotriva pandemiei covid-19, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceşti oficiali au ”cauzat un incident grav care provoacă o criză uriaşă securităţii naţiunii şi poporului”, a declarat Kim Jong Un în cadrul Biroului Politic, citat de KCNA, care nu furnizează niciun detaliu în acest sens.

El a convocat o reuniune a Biroului Politic al Partidului Muncitorilor (unic), în care s-au discutat eşecuri ale unor cadre din partid în atribuţii, inclusiv eşecul implementării unor măsuri pe termen lung în lupta împotriva epidemiei covid-19, potrivit KCNA, scrie Reuters.

Mai mulţi memebri ai Biroului Politic, dar şi alţi oficiali din structuri de stat au fost înlocuiţi în funcţie în cursul reuniunii, potrivit KCNA, care nu precizează dacă aceste schimbări au legătură cu neglijenţele evocate de către Kim Jong Un.

Regimul lui Kim Jong Un susţine, până în prezent, că boala covid-19 nu a ajuns pe teritoriul Coreei de Nod, un lucru de care numeroşi experţi se îndoiesc.

Kim Jong Un a decis, într-o ţară cu un sistem sanitar deficient, să închidă în ianuarie 2020 frontierele Coreei de Nord, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus de la vecinul său chinez.

Coreea de Nord, vizată de mai multe serii de sancţiuni internaţionale, este, astfel, mai izolată ca niciodată, din cauza acestei măsuri.

Comerţul nord-coreean cu China, o ţară de care depinde puternic, s-a redus puternic, iar lucrători umanitari au plecat din ţară.

Kim Jong Un a recunoscut recent că Nordul de confruntă cu o ”situaţie alimentară tensionată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.