Liderul nord-coreean Kim Jong Un a afirmat că Statele Unite sunt "cel mai mare inamic” al ţării sale, o declaraţie provocatoare adresată celei mai mari puteri din lume în ajunul începerii preşedintelui ales Joe Biden, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Jong Un a asigurat, de asemenea, că ţara sa va achiziţiona un submarin nuclear, a raportat sâmbătă agenţia oficială KCNA,.

Phenianul "ar trebui să se concentreze şi să se dezvolte pentru a supune Statele Unite, cel mai mare obstacol în calea revoluţiei noastre şi cel mai mare inamic al nostru", a spus el la cea de-a 8-a convenţie a partidului de guvernământ, potrivit agenţiei.

Declaraţia sa vine cu mai puţin de două săptămâni înainte ca Joe Biden să preia funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

"Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură a SUA şi politicile sale fundamentale faţă de Coreea de Nord nu se schimbă niciodată”, a spus Kim, promiţând să extindă legăturile cu "forţele independente şi antiimperialiste”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.