Forţele aeriene ucrainene anunţă marţi că au doborât 29 de drone de fabricaţie iraniană şi o rachetă lansate de către Rusia într-un nou val de atacuri nocturne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apărarea aeriană ucraineană ”a distruse 30 de ţinte” - 29 de drone de tip Shahed 131/136 de fabricaţie iraniană şi o rachetă de crozieră de tip Iskander-4, precizează înrtr-o postare pe Telegram Forţele Aeriene.

Rusia a lansat, în total, 31 de drone şi o rachetă, din Crimeea, o peninsulă ucraineană la Marea neagră anexată de Moscova în 2014, precizează ele.

Armata rusă, care a invadat ucraina în februarie 2022, atacă aproape în fiecare noapte diverse regiuni ucrainene cu drone şi rachete.

În septembrie, Moscova a folosit peste 500 de drone de tip Shahed împotriva Ucrainei - un record, potrivit grupului ucrainean de consultanţă Defense Express.

Grupul preconizează o recurgere şi mai mare a Moscovei la aceste aparate ieftine care epuizează apărarea aeriană ucraineană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.