Generalul ucrainean Mikola Oleşciuk a anunţat, sâmbătă, că Ucraina a doborât pentru prima dată o rachetă hipersonică rusă Kinjal, în timpul atacurilor Moscovei din noaptea de miercuri spre joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2018, Vladimir Putin califica racheta Kinjal drept “arma ideală”, deoarece este foarte dificil de interceptat de inamici.

“Felicit poporul ucrainean pentru acest eveniment istoric. Da, am doborât racheta Kinjal”, a notat Oleşciuk pe Telegram.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, racheta a fost doborâtă de un sistem de apărare aeriană Patriot, deasupra Kievului, la ora locală 02:30.

Ucraina le-a cerut în mod repetat aliaţilor occidentali să o ajute la întărirea sistemului său de apărare aeriană. Pe durata iernii, Moscova a bombardat structurile energetice ale Ucrainei. Kievul a primit la jumătatea lunii aprimie primele sisteme Patriot de apărare aeriană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.