Armata ucraineană a recucerit trei kilometri pătraţi în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, unul dintre principalele puncte ale contraofensivei ucrainene şi denunţă tiruri ruseşti de somaţie a unui cargou la Marea neagră, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În sectorul Bahmut, 3 km2 au fost eliberaţi săptămâna trecută. În total, 40 km2 au fost eliberaţi pe flancul de sud al sectorului Bahmut”, un orăşel cucerit în mai de Rusia, în urma unei bătălii feroce, anunţă la televiziune adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar.

Pe de altă parte, Ministerul ucrainean de Externe denunţă luni tiruri ruse de coomaţie a unei nave cargou care se îndrepta către portul ucrainean Izmail, la Marea Neagră.

”Aceste acţiuni ilustrează politica deliberată a Rusiei de a ameninţa libertatea navigaţiei şi siguranţa transportului maritim comercial la Marea neagră”, denunţă într-un comunicat Kievul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.