Forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi din est au încheiat schimbul de prizonieri, a anunţat preşedinţia Ucrainei, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, au fost eliberaţi duminică toţi prizonierii care mai erau încarceraţi în urma conflictului de cinci ani din regiune.

Au revenit acasă 76 de foşti prizonieri proguvernamentali.

De cealaltă parte, separatiştii din Doneţk şi Lugansk au declarat, potrivit presei, că la ei au revenit 61, respectiv 63 de persoane.  

Schimbul a avut loc la un punct de control din apropierea oraşului industrial Horlivka, din regiunea Doneţk.

Acordul cu privire la schimbul de prizonieri a fost convenit în decembrie, la Paris, de preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Forţele Kievului s-au luptat cu separatiştii din regiunea Donbass din estul Ucrainei din 2014, într-un conflict în care şi-au pierdut viaţa 13.000 de persoane. Lupte sporadice continuă şi în prezent, în pofida unui acord de încetare a focului.

Între Kiev şi rebeli au mai avut loc câteva schimburi de prizonieri. În ultimul astfel de schimb, efectuat în decembrie 2017, Ucraina a predat circa 300 de prizonieri separatiştilor proruşi şi a primit la schimb circa 70 de prizonieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.