Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, doreşte o consolidare a relaţiilor între ţara sa şi ţările din regiunea Golfului Persic, în vederea înfruntării problemelor actuale, pe care le impută Statelor Unite ”şi prietenilor lor”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia în regiune este neadecvată din cauza (...) Statelor Unite şi prietenilor lor, iar singurul mod de a-i face faţă este cooperarea interregională”, i-a spus el duminică şeicului Qatarului Tamim bin Hamad al Thani, un aliat al Statelor Unite, care a efectuat o vizită la Teheran.

”Iranul nu a încetat să anunţe că este pregătit să stabilească relaţii mai puternice cu ţările din regiune”, a scris ayatollahul pe Twitter după această întâlnire, denunţând ”prezenţa corupătoare” a Statelor Unite şi aliaţilor lor, potrivit AFP.

Tensiunile dintre Teheran şi Washington, puternice în dosarul nuclear, au crescut în urma asasinării la 3 ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani într-un atac aerian în Irak, alimentând temeri cu privire la izbucnirea unui război în regiune.

Iranul a rispostat trăgând 22 de rachete asupra a două baze iraliene în care se află militari americani, un atac care nu s-a soldat cu vreo victimă americană. Washingtonul a impus apoi noi sancţiuni economice Teheranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.