Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, urmează să graţieze 10.000 de deţinuţi - inclusiv deţinuţi politici -, cu ocazia Anului Nou iranian, sărbătorit vineri, potrivit televiziunii publice iraniene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei care vor fi graţiaţi nu se vor întoarce în închisoare (...) şi aproape jumătate dintre deţinuţii din motive de securitate vor fi de asemenea graţiaţi”, a anunţat miercuri, la postul public de telviziune, un purtător de cuvânt al puterii judiciare, care a anunţa cu o zi înainte că Iranul urma să elibereze provizoriu 85.000 de deţinuţi din cauza epidemiei noului coronavirus.

Gholamhossein Esmaili a subliniat că graţierea deţinuţilor politici condamnaţi la pedepse mai mici de cinci ani este o măsură fără precedent.

Potrivit unui raport ONU, transmis în ianuarie Consiliului ONU al Drepturilor Omului, aproximativ 189.500 de persoane sunt deţinute în închisori iraniene, inclusiv sute de persoane arestate în timpul sau după manifestaţiile antiguvernamentale din noiembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.