O candidată republicană susţinută de către Donald Trump, Kari Lake, a eşuat să obţină postul de guvernatoare a Arizonei, învinsă de către democrata Katie Hobbs, potrivit presei americane, o nouă înfrângere a fostului preşedinte, care urmează să-şi anunţe marţi candidatura în alegerile prezidenţiale din 2024, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei curse strânse în acest stat-cheie, democrata Katie Hobbs obţine o victorie împotriva rivalei sale trumpiste, o fostă jurnalistă care a preluat toate temele mentorului său, potrivit posturilor CNN şi NBC.

Kari Lake - convinsă că alegerile prezidenţiale din 2020 i-au fust ”furate” lui Donald Trump, în pofida lipsei oricărei probe în acest sens - a refuzat să spună în mod clar dacă acceptă rezultatul propriului scrutin.

Kari Lake, în vârstă de 53 de ani - supranumită ”Trump cu fustă” de către stânga americană - a fost una dintre personalităţile marcate ale campaniei alegerilor de la jumătate de mandat (”midterms”).

Ea era considerată drept unul dintre ”locotenenţii” miliardarului în aceste alegeri de la jumătate de mandat, care au avut loc marţea trecută.

UN ”ANUNŢ FOARTE MARE” MARŢI

Donald Trump s-a implicat personal în aceste alegeri, în care a susţinut candidaţi care i-au jurat loialitate absolută.

Însă mulţi dintre protejaţii lui Trump au dezamăgit şi i-au fragilizat poziţia în interiorul Partidului Republican.

Miliardarul se confruntă acum cu concurenţa guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, reales triumfal şi căruia i se atribuie ambiţii prezidenţiale.

Donald Trump, care a promis un ”anunţ foarte mare” marţi, urmează, din câte se pare, să-şi anunţe în mod oficial candidatura în alegerile prezidenţiale prevăzute în 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.