Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat al Kremlinului, a declarat că Moscova îşi va atinge obiectivele în Ucraina până la sfârşitul anului şi a subliniat că pentru asigurarea securităţii Rusiei trebuie cucerite şi oraşele Harkov şi Odesa, relatează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu difuzat de televiziunea de stat rusă, Kadîrov a spus că Rusia are forţele necesare pentru a cuceri capitala Kiev şi că trebuie să captureze şi al doilea oraş al Ucrainei, Harkov, dar şi principalul port al ţării, Odesa.

Preluarea controlului asupra Odesa şi Harkov va asigura securitatea Rusiei, a explicat Kadîrov. 

"Vom termina, deşi unii spun într-un an, doi, trei, dar eu cred că până la sfârşitul anului vom fi îndeplinit 100% sarcinile stabilite. Cred că aceasta este cea mai mică parte a ceea ce trebuie făcut - trebuie să luăm Odesa, Harkov, ca să ne asigurăm astfel securitatea statului", a spus el, citat de agenţia de presă a statului rus TASS.

În interviul acordat televiziunii de stat, el a mai spus că ar fi greşit să se negocieze cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Forţele lui Kadîrov au jucat un rol proeminent în războiul din Ucraina, iar el a format o alianţă informală cu şeful grupului de mercenari ruşi Wagner, Evgheni Prigojin, şi cu alţi naţionalişti de linie dură care susţin războiul, dar critică, pe de altă parte, conducerea Ministerului rus al Apărării.

De altfel, Kadîrov nu a ratat ocazia să facă asta nici în interviul pentru Rossia-1. El a spus că forţele armate ruse nu îşi folosesc întregul potenţial în „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

„Dacă am începe cel puţin la 20%, în toate aceste oraşe pe care le avem, în toate locurile în care sunt desfăşuraţi nu ar mai rămâne nimeni", a declarat Kadîrov. Potrivit acestuia, răbdarea Rusiei ar putea lua sfârşit dacă situaţia nu se schimbă. „Ar trebui să lăsăm poporul ucrainean să tragă propria concluzie. (...) Dacă acest lucru continuă şi ei continuă să tragă în teritoriul nostru, atunci răbdarea se va sfârşi şi vom primi ordinul de a termina rapid. Sută la sută îi compătimesc pentru moment", a adăugat liderul cecen.

Potrivit lui Kadîrov, până la 200 de luptători sunt trimişi pe front în fiecare săptămână pe front, după ce mai întâi se antrenează în Cecenia. "Luptăm pentru a avea pace, pentru a nu fi ucişi, pentru a nu fi împuşcaţi. Cu toţii trebuie să lucrăm astăzi în acest sens. În fiecare săptămână trimitem 200 de persoane, nu este uşor. Ei vin din toată Rusia, noi îi antrenăm, îi îmbrăcăm şi îi încălţăm complet, veste, căşti - tot ce trebuie să le dăm", a arătat liderul cecen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.