Scandalurile care-l vizează pe fostul rege Juan Carlos, aflat în exil la Abu Dhabi din august, continuă să facă să se vorbească despre el în Spania, unde parchetul spaniol anticorupţie a descoperit noi conturi secrete ale fostului suveran, dezvăluie ElDiario.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relaţiile fostului monarh cu Arabia Saudită se află, de asemenea, în vizorul justiţiei spaniole.

ElDiario.es dezvăluie că parchetul anticorupţie a descoprit că Juan Carlos deţinea câteva milioane de euro într-un cont ”ascuns” pe Insula Jersey.

Potrivit ziarului, fostul monarh şi familia sa deţin carduri de credit ale unor conturi secrete.

Unele dintre aceste carduri de credit au fost folosite după abdicarea sa în 2014, pe când nu mai beneficia de imunitatea de şef al statului.

Justiţia se intersează, de asemenea, de comisioane pe care Juan Carlos le-ar fi încasat ca intermediar în atribuirea construirii unei linii feroviare de mare viteză în Arabia Saudită unui consorţiu spaniol.

Ziarul publică o imagine polemică din 1998 în care fostul rege se afla într-o  vizită privată în Kazahstan.

În această imagine, Juan Carlos este surprins în timp primeşte de la fostul preşedinte Nursultan Nazarbaiev o haină din piele de leopard al zăpezilor, o specie protejată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.