Justiţia germană a anunţat luni că se sesizează cu privirre la presupuse nereguli în gestionarea sistemului de alertare şi în evacuarea riveranilor victime ale unor inundaţii sângeroase în vestul Germaniei, la mijlocul lui iulie, în vederea unor eventuale urmăriri penale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul din Koblenz ”examinează deschiderea unei anchete preliminare în baza unor presupuse omucideri şi răniri prin imprudenţă”, anunţă într-un comunicat acest parchet competent în landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de inundaţii.

Procurorii urmează să examineze oportunitatea de a lansa urmăriri penale în legătură cu ”avertismente sau evacuări eventual neglijate sau întârziate” ale unor locuitori din Valea Ahr, o regiune ale cărei comunităţi au fost devastate de inundaţii.

În baza acestui audit - care urmează să includă ”numeroase articole de presă, concluzii ale unor anchete în curs cu privire la decese şi rapoarte ale poliţiei din noaptea catastrofei” -, Parchetul din Koblenz va stabili ”dacă eu ele conduc la o primă suspiciune cu privire la infracţiuni penale”.

O polemică a urmat catastrofei la 14-15 iulie, cu privire la anticiparea evenimentelor meteorologice de către autorităţi, la funcţionarea sistemului de alertare şi la măsuri de evacuare.

Aceste inundaţii au ucis 183 de persoane în Germania - dintre care 135 numai în rlandul Renania-Palatinat, în care aproximativ 60 de persoane sunt căutate în continuare.

Ele au afectat, de asemenea, Belgia, unde au ucis 38 de oameni, potrivit unui ultim bilanţ.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.