Un judecător de instrucţie a fost sesizat cu privire la ”ucideri din culpă” în urma inundaţiilor de la jumătatea lui iulie, în Belgia, soldate cu 38 de morţi potrivit unui ultim bilanţ oficial, a anunţat Parchetul din Liège, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia federală declara miercuri AFP că utimul bilanţ oficial este de 38 de morţi, contrazicând un bilanţ de 41 de morţi anunţat marţi de către şeful Guvernului Walloniei, Elio Di Rupo.

Judecătorul de instrucţie este însăcinat să identifice eventuale responsabilităţi în ”ucideri din culpă din cauza unei lipse de prevedere sau precauţie”, a anunţat într-un comunicat Parchetul din Liège.

Această decizie are la bază ”dorinţa de a garanta severitatea, obiectivitatea şi independenţa cu care se va căuta adevărul, în respectul memoriei victimelor şi rudelor lor”, se arată în comunicat.

PRESUPUSE EŞECURI PRIVIND SISTEMUL DE ALERTARE

O polemică a izbucnit după catastrofa de la 14-15 iulie, mai ales cu privire la presupuse eşecuri legate de sistemul de alertare cu privire la riscul unor revărsări de ape.

Sinistraţi s-au plâns de faptul că nu dispun de toate informaţiile, mai ales cu privire la un baraj plin lângă Eupen (est), ale cărui vane au fost deschise - fără ca riveranii să fie mai întâi evacuaţi.

Inundaţii au afectat de asemenea vestul Germaniei şi s-au soldat cu 182 în această ţară, potrivit unui ultim bilanţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.