Premierul canadian Justin Trudeau şi întreaga sa delegaţie au fost nevoiţi să îşi prelungească cu o zi şederea la New Delhi pentru summitul G20, după ce avionul cu care urmau să plece s-a defectat, au confirmat oficialii canadieni, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trudeau a sosit vineri în India pentru summit.

El trebuia să se întoarcă în Canada duminică, după ce a depus o coroană de flori la un monument dedicat liderului indian al independenţei Mahatma Gandhi, dar o defecţiune mecanică l-a reţinut în India peste noapte.

Înaltul Comisariat canadian de la New Delhi a transmis AFP un comunicat al biroului lui Trudeau în care se precizează că forţele aeriene canadiene, care operează avionul, au informat delegaţia că aparatul de zbor "se confruntă cu dificultăţi tehnice".

"Aceste probleme nu pot fi rezolvate peste noapte, delegaţia noastră va rămâne în India până când se vor face aranjamente alternative", a adăugat acesta.

Postul canadian CTV a precizat că avionul este un Airbus, adăugând că nu este clar când se va putea întoarce şi că "nu este prima dată" când are probleme.

Prezenţa lui Trudeau la summitul G20 a fost mai discretă decât a unora dintre omologii săi din G7 şi a venit pe fondul tensiunilor dintre guvernul său şi India, ţara gazdă, în legătură cu modul în care Ottawa a tratat problema separatiştilor sikh de dreapta.

New Delhi acuză Ottawa că ignoră activităţile naţionaliştilor sikh radicali care doresc o patrie sikh separată în nordul Indiei.

Trudeau nu este singura personalitate care a fost afectată în ultimele luni de probleme legate de un zbor. În august, ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a fost nevoită să renunţe la o călătorie în Oceania după o problemă cu avionul său guvernamental.

În iunie, avionul forţelor de apărare ale Noii Zeelande care l-a transportat în China pe premierul ţării, Chris Hipkins, a fost considerat atât de puţin fiabil încât un avion suplimentar a zburat pentru rezervă. Foştii prim-miniştri Dame Jacinda Ardern şi Sir John Key au rămas blocaţi anterior în timpul călătoriilor în lume după ce avioane Boeing 757 şi Hercules ale RNZAF s-au defectat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.