Jurnalistul american de la Wall Street Journal (WSJ) Evan Gershkovich, arestat la 29 martie în urma unor acuzaţii de ”spionaj” pe care le respinge, a făcut apel împotriva prelungirii detenţiei sale provizorii, anunţă sâmbătă Tribunalul Municipal din Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului Tribunalului Municipal din Moscova, apărarea jurnalistului a făcut apel vineri împotriva hotărârii unui judecător de a-i prelungi detenţia provizorie până la 30 noiembrie, în aşteptarea unui proces.

Tribunalul Lefortovski din Moscova a prelungit joi detenţia provizorie a lui Evan Gershkovich, într-o audiere cu uşile închise.

Jurnalistul WSJ Evan Gershkovich a fost arestat de cptre Serviciile ruse de securitate (FSB) în timpul unui reportaj, la Ekaterinburg, în Ural, la 29 martie.

El este încarcerat de atunci la Închisoarea Lefortovo, la Moscova, folosită de FSB în detenţia deţinuţilor în condiţii de izolare aproapen totală.

Evan Gershkovich, în vârstă de 31 de ani, un reporter respectat, care a lucrat în trecut şi pentru AFP la Moscova, este acuzat de spionaj, o infracţiune care poate fi edepsită cu până la 20 de ani de închisoare, însă acesta respinge acuzaţiile, la fel ca şi Washingtonul, ziarul său, apropiaţii şi familia sa.

Rusia nu şi-a susţinut niciodată acuzaţiile şi nu a prezentat elemente de probă, iar întreaga procedură a fost calsificată drept secretă.

Nicio dată a unui porces nu a fost prezentată până în prezent.

Arestarea sa intervine în contextul unor tensiuni diplomatice grave între Statele Unite şi Rusia, provovcate de Războiul din Ucraina. Washingtonul susţine Kievul militar şi financiar împotriva Moscovei.

Încarcerarea unui jurnalist străin acreditat de către autorităţile ruse este fără precedent din epoca sovietică.

Mai mulţi cetăţeni americani au fost arestaţi şi condamnaţi, în ultimii ani, la pedepse grele în Rusia. Washingtonul acuză Moscova de faptul că vrea să-l folosească într-un schimb de deţinuţi cu Statelen Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.