Agenţia oficvială palestiniană de presă Wafa a anunţat uciderea unuia dintre jurnaliştii săi într-un atac israelian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jurnalistul Mohammad Abu Hassira a fost ucis într-un ”bombardament israelian care i-a vizat casa, în apropiere de portul de pescuit din vestul Oraşului Gaza”, anunţă ăagenţia.

Potrivit Wafa, 42 de membri ai familiei jurnalistului, ”inclusiv copiii şi fraţii săi” au fost ucişi în atacul israelian.

Serviciul de presă al Guvernului Hamas din enclavă precizează că acest bombardament a avut loc în noaptea de duminică spre luni, iar cadavrul jurnalistului a fost scos dintre dărâmături marţi dimineaţa.

Joi, televiziunea oficială palestiniană anunţa că unul dintre corespondenţii săi în Fâşia Gaza - Mohammad Abu Hatab - a fost ucis într-un atac israelian care i-a vizat apartamentul. la Khan Younis, în sudul enclavei palestiniene.

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ) anunţa luni că cel puţin 36 de jurnalişti şi angajaţi de presă - 31 de palestinieni, patru israelieni şi un libanez - au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, la 7 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.