Junta aflată la putere în Mali a anunţat luni o amânare a alegerilor prezidenţiale prevăzute în februarie 2024, menite să redea puterea civililor, în urma unei duble lovituri de stat militare în 2020 şi 2021, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele reţinute anterior - 4 şi 18 februarie 2024 - în vederea organizării celor două tururi ale acestor alegeri ”vor cunoaşte o uşoară amânare din motive tehnice”, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, colonelul Abdoulaye Maïga, într-o declaraţie pe care a citit-o în faţa unor jurnalişti la Bamako.

Autorităţile citează între ”motivele tehnice” factori legaţi de adoptarea în 2023 a unei noi Constituţii şi revizuirea listelor electorale, dar şi un litigiu cu o societate franceză - Idemia - inmplicată, porivit acestora, în procesul recensământului.

”Noile date ale alegerilor prezidenţiale vor face obiectul unui comunicat ulterior”, anunţă Guvernul din Mali.

În iunie, la un referendum denunţat drept ”cel mai rău scrutin din istorie” de către opoziţie, locuitorii Mali au aprobat o nouă Constituţie care le permite anumitor membri ai juntei să candideze în următoarele alegeri prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.