Autorităţile din Mali, dominate de militari, au decis să-l expulzeze pe ambasadorul Franţei, Joël Meyer, din cauza unor declaraţii ”ostile” ale unor oficiali francezi, într-o nouă escaladare a unor tensiuni între Bamako şi Paris, a anunţat luni televiziunea de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul Republicii Mali informează opinia naţională şi internaţională că, în această zi (de luni) (...), ambasadorul Franţei la Bamako, excelenţa sa Joël Meyer, a fost convocat de către Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale (şi) că i s-a notificat decizia Gvernului prin care este invitat să părăsească teritoriul naţional în termen de 72 de ore”, se arată într-un comuncat citit la televiziunea de stat.

Autorităţile din Mali justifică această hotărâre prin recente declaraţii ”ostile” faţă de ele ale unor ofciali francezi.

Această convocare marchează o nouă intensificare a unor tensiuni între Mali şi Franţa - o fostă putere colonială, angajată militar în Mali şi în Sahel dn 2013.

Relaţiile între cele două ţări s-au deteriorat în mod constant, după ce colonei au preluat cu forţa, în august 2020, conducerea acestei ţări, care se află din 2012 într-o gravă criză a securtăţii şi politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.