Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker se declară convins, într-un interviu, că preşedintele american Donald Trump nu va impune, în zilele următoare, noi taxe vamale importurilor de automobile europene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trump va critica un pic, însă nu vor exista taxe vamale (suplimentare impuse) automobilelor”, a declarat Juncker cotidianului german Süddeutsche Zeitung, într-un interviu publicat în ediţia de vineri.

”El nu o va face”, a dat asigurări preşedintele în exerciţiu al Comisiei, spunându-i jurnalistului ”vorbiţi cu un om complet informat”.

Statele Unite urmează să hotărască, până la jumătatea lui noiembrie, dacă vor creşte sau nu taxele vamale impuse automobilelor şi pieselor de schimb pentru automobile provenind din Uniunea Europeană (UE).

În mai, Donald Trump şi-a amânat cu şase luni, până la jumătatea lui noiembrie, decizia de a impunse asemenea taxe suplimentare.

În cazul în care vor fi adoptate, aceste măsuri i-ar afecta în primul rând pe constructorii germani de automobile ca Volkswagen, BMW sau Daimler.

La 3 noiembrie, secretarul american al Comerţului Wilbur Ross a sugerat că Statele Unite ar putea să nu impună noi taxe vamale importurilor de automobile.

”Noi sperăm ca negocierile pe care le-am avut cu întreprinderi individuale pe tema proiectelor lor de investiţii să fie destul de fructuoase pentru ca să nu fie, poate, necesar să punem în aplicare” proiectul unor noi taxe, declara Ross la Bloomberg Television.

”Noi am purtat discuţii bune cu prietenii noştri europeni, japonezi şi coreeni şi acestea sunt principalele sectoare ale producţiei de automobile”, sublinia secretarul american al Comerţului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.