Julian Assange a dat dovadă de "ingratitudine şi lipsă de respect" faţă de Ecuador, în ciuda azilului acordat de această ţară la ambasada de la Londra, susţine Ministerul Ecuadorian de Externe, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Difuzând informaţii care falsifică adevărul, refugiatul şi asociaţii lui au dat dovadă încă o dată de ingratitudine şi lipsă de respect faţă de Ecuador, în loc să-şi manifesta gratitudinea faţă de ţara care l-a găzduit de aproape şapte ani", se arată într-un comunicat al Ministerului.

Quito a denunţat în faţa unui raportor ONU, difuzarea de către site-ul WikiLeaks şi pe reţelele de socializare Twitter şi Facebook a unor fotografii, înregistrări video şi conversaţii private ale preşedintelui ecuadorian.

Portalul inapapers.org denunţă, în plus, presupuse fapte de corupţie atribuite preşedintelui ecuadorian Lenin Moreno, care le-a respins şi a afirmat, fără să dea nume, că le cunoaşte originea.

Julian Assange se află în ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia el ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.

Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017 însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică. El se teme că va fi extrădat în SUA dacă va fi arestat în Marea Britanie pentru a fi judecat privind publicarea de către Wikileaks a unor documente clasificate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.