Boris Johnson a anunţat că intenţionează să introducă în Marea Britanie o nouă taxă giganţilor tehnologiei, vizând în principal grupuri americane, în pofida unor ameninţări cu represalii ale lui Donald Trump la adresa Franţei, în urma unei iniţiative similare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe tema taxei impuse serviciilor digitale, cred că trebuie să ne uităm la activitatea întreprinderilor mari în domeniul digital şi la veniturile enorme pe care le realizează în această ţară şi la suma impozitelor pe care le plătesc”, a declarat premierul britanic în exerciţiu marţi, la BBC.

”Trebuie să rezolvăm asta. Ele trebuie să aibă o contribuţie mai dreaptă”, a adăugat el.

În programul său în vederea alegerilor legislative anticipate de la 12 decembrie, Partidul Conservator (Tories) al lui Johnson s-a angajat să introducă o taxă serviciilor digitale furnizate de grupuri ca Google, Apple, Facebook sau Amazon (GAFA).

Această taxă ar viza întreprinderi care realizează o cifră de afaceri anuală de cel puţin 500 de milioane de lire sterline (aproape 590 de milioane de euro) în lume. Ea ar consta într-o prelevare a 2% din veniturile obţinute prin activitatea acestora prin consumatori britanici, începând din aprilie 2020.

Adoptată în iulie, taxa franceză de 3% - supranumită ”taxa GAFA” - se aplică societăţilor care realizează cifre de afaceri de 750 de milioane de euro la nivel mondial şi de peste 25 de milioane de euro pe teritoriul francez, în cadrul activităţilor lor digitale.

Donald Trump s-a înfuriat din cauza acestei iniţiative franceze, în contextul în care majoritatea giganţilor digitali sunt americani, iar Statele Unite au ameninţat luni să aplice o suprataxă unor produse franceze în valoare de 2,4 miliarde de dolari, între care vinuri şi brânză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.