Premierul britanic Boris Johnson l-a îndemnat vineri seara pe liderul opoziţiei Jeremy Corbyn ”să fie bărbat” şi să-i susţină îndemnul la alegeri anticipate la 12 decembrie, în vederea unei ieşiri din impasul Brexitului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este timpul ca Jeremy Corbyn să comporte ca un bărbat”, a declarat liderul conservator la Sky News.

”Să organizăm alegeri la 12 decembrie”, a tunat el.

Boris Johnson a îndemnat joi la organizarea unui scrutin anticipat, după ce deputaţii au adoptat marţi în principiu acordul retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană pe care el l-a încheiat cu Bruxelelsul, dar care au refuzat să examineze acordul potrivit unui calendar accelerat, aşa cum voia premierul, pentru ca Brexitul să aibă loc la 31 octombrie.

Jeremy Corbyn a reafirmat joi seara că Partidul Laburist nu va vota în favoare unor alegeri atât timp cât nu este îndepărtată ameninţarea unui Brexit fără acord (”no deal”).

Voturile laburiştilor sunt indispensabile în vederea organizării unui asemenea scrutin, care este necesar să fie aprobat prin vot de douătreimi dintre deputaţi.

Liderul laburist a declarat că el vrea să aştepte decizia UE cu privire la amânarea cu trei luni a Brexitului pe care şeful Guvermului conservator a fost nevoit să ceară, deputaţii voind astfel să evite un ”no deal” păgubitor pentru economie.

Europenii au ajuns la un acord asupra unei noi amânări a Brexitului, însă nu au luat vineri o decizie cu privire la durata acestei amânări, iar o nouă reuniune a amabsadorilor Celor 27 urmează să aibă loc luni sau marţi, potrivit mai multor surse europene.

Boris Johnson, care s-a opus întotdeuana unei amânări, a dat asigurări, cu şase zile înaintea acestei date fatidice, că realizarea promisiunii sale a unui Brexit la 31 octombrie este ”în continuare posibilă”.

”Din nefericire, asta depinde de ceea ce va spune UE”, a adăugat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.