Premierul britanic i-a îndemnat vineri, înainte de weekend, pe britanici să respecte în mod strict izolarea aflată în vigoare în vederea unei opriri a unui val de contaminări cu noul coronavirus, şi i-a îndemnat ”să se gândească de două ori” înainte să iasă din casă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În pofida unei tendinţe de scădere, de mai multe zile, Regatul Unit înregistrează aproape 50.000 de contaminări cu noul coronavirus pe zi.

Imagini cu parcuri şi plaje dens frecventate de britanici în weekend alimentează temeri cu privire la o relaxare.

”Am vaccinat deja cu sute de mii de persoane mai mult decât orice altă ţară din Europa, iar acest efort naţional extraordinar se va accentua. Însă, până când acest lucru se va termina, trebuie să ţinem virusul sub control”, îndemană Boris Johnson într-o înregstrare video postată pe Twitter.

Subliniind că o persoană din trei are covid-19 şi este asimptomatică, liderul consevator îi invită pe britanici să-şi imagineze că se află în acest caz şi că ar putea să contamineze alte persoane fără să ştie.

”Atunci, vă rog, gândiţi-vă într-adevăr de două ori înainte să plecaţi de acasă în acest weekend şi nu o faceţi decât dacă este absolut necesar”, imploră Johnson.

Aproape trei milioane de persoane au fost vaccinate până în prezent cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.