Premierul britanic Boris Johnson este criticat dur, din cauză că, la întoarcerea sa de la COP26, la Glasgow, s-a dus cu un avion privat să ia cina, la un club rezervat bărbaţilor, între alţii cu Charles Moore, un climatosceptic declarat, dar şi cu foşti jurnalişti de la Daily Telegraph, unde a lucrat, dezvăluie Daily Mirror.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opoziţia britanică evocă aceste dezvăluiri, susţinute cu imagini, şi îi reproşează că nu s-a întors cu trenul din Scoţia, un drum care durează patru ore şi jumătate.

Liderul conservator şi-a încheiat ultima conferinţă de presă marţi, la ora locală 17.30 (19.30, ora României), şi avea timp să prindă un tren direct de la Glasgow la Londra, care a plecat la ora locală 18.40 (20.40, ora României) şi a ajuns la Euston, în Londra la ora locală 23.30 (miercuri, 1.30, ora României), îi reproşează tabloidul.

Boris Johnson a plecat de pe aeroportul din Glasgow la ora locală 18.20 şi a aterizat la Stansted, în Londra la ora locală 19.16, după doar 56 de minute de zbor, doar pentru a lua parte la această recepţie privată, îi reproşează Daily Mirror.

Preşedinta Partidului Laburist Anneliese Dodds denunţă o alegere ”şocantă” şi apreciază că măsurile în favoarea cărora Johnson a pledat în lupta împotriva modificărilor climatce ”se aplică restului lumii, dar nu conservatorilor” acestuia.

Cabinetul premierului a respins aceste critici drept ”exagerate”.

Un purtător de cuvânt al Guvernului subliniază că este o prioritate ca Boris Johnson să poată călători în întregul regat.

”Carburantul pe care îl folosim noi este durabil, iar emisiile (poluante) sunt, de asemenea, compensate”, a subliniat el.

Însă aceste justificări nu vor scădea tensiunile în Parlamentul britanic, comentează tabloidul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.