Casa Albă anunţă că preşedintele Joe Biden va face declaraţii de presă şi va răspunde la întrebări miercuri la ora locală 16:00 (23:00, ora României).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai probabil, preşedintele va dori să marcheze performanţa peste aşteptări a democraţilor în Camera Reprezentanţilor şi Senat la alegerile de la mijlocul mandatului prezidenţial care au avut loc marţi. Rezultatele parţiale arată că alegătorii le-au acordat republicanilor un sprijin destul de modest şi i-au respins pe mulţi dintre cei mai extremişti candidaţi.

Democraţii par să fi reuşit să limiteze pierderile pe care se aşteptau să le înregistreze în alegerile de la mijlocul mandatului de marţi, în condiţiile în care inflaţia ridicată şi de creşterea criminalităţii s-au numărat printre principalele preocupări ale electoratului. Rezultatele mai multor curse-cheie rămân încă de stabilit, dar aliaţii lui Joe Biden din Camera Reprezentanţilor şi Senat se bucură de forţa neaşteptată de care au dat dovadă candidaţii lor. Cu toate acestea, republicanii încă au şanse mari de a prelua controlul atât în Camera Reprezentanţilor, cât şi în Senat, însă până la rezultatele finale s-ar putea să mai treacă câteva zile, dacă nu chiar săptămâni, şi abia atunci se va şti cu precizie configuraţia noului Congres.

Până atunci, administraţia Biden pare că savurează performanţa aparent neaşteptată a democraţilor. Pe Twitter, oficialii de la Casa Albă au publicat un clip filmat când Joe Biden a mers în redacţia „New York Times” pentru a cere sprijinul acesteia în timpul alegerilor primare din Partidul Democrat, care au precedat învestitura sa la alegerile prezidenţiale din 2020. „Nu sunt mort! Şi nu am de gând să mor!”, a spus atunci Biden, care se lupta cu alţi contracandidaţi democraţi pentru a obţine nominalizarea de candidat al partidului la Casa Albă. „Pot să confirm”, a comentat miercuri directorul de comunicare al Casei Albe, care a postat secvenţa video respectivă.

 

Pe contul oficial de Twitter al preşedintelui a fost publicat un alt filmuleţ, în care Joe Biden îi sună şi îi felicită în seara alegerilor pe unii dintre politicienii democraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.