Preşedintele american Joe Biden a transmis vineri, când se împlineşte un an de la invazia rusă din Ucraina, că Rusia nu va reuşi niciodată să cucerească această ţară şi l-a calificat pe Vladimir Putin drept „un dictator” cu ambiţii imperialiste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Voi repeta astăzi ceea ce am spus acum un an, când Rusia a invadat Ucraina. Un dictator hotărât să reconstruiască un imperiu nu va şterge niciodată dragostea de libertate a poporului. Brutalitatea nu va măcina niciodată voinţa celor liberi. Iar Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia. Niciodată”, a scris Joe Biden pe Twitter.

Ulterior, a mai publicat un mesaj, însoţit de o fotografie din timpul vizitei sale surpriză pe care a făcut-o în această săptămână la Kiev, în care apare plimbându-se pe stradă alături de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în care subliniază că Ucraina „este încă independentă şi liberă”, în ciuda unui an de asalt continuu, ba mai mult, a reuşit să-şi recucerească „mai mult de jumătate din teritoriul pe care Rusia îl deţinea anul trecut”. 

„Astăzi, la un an după ce au început să cadă bombele, Ucraina este încă independentă şi liberă. De la Herson la Harkov - luptătorii ucraineni şi-au recuperat pământul. Şi în mai mult de jumătate din teritoriul pe care Rusia îl deţinea anul trecut, steagul ucrainean flutură din nou cu mândrie”, spune Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.