Preşedintele american Joe Biden a anunţat vineri nominalizarea lui Jessica Stern în postul de emsar special pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQI+ în lume relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jessica Stern, în prezent directoarea ONG-ului OutRight Action International, urmează să treacă la Departamentul de Stat.

Ea va avea rolul ”crucial” de a se asigura că ”diplomaţia americană apără şi protejează drepturile lesbienelor, gay-ilor şi bisexualilor în întreaga lume”, a anunţat Casa Albă.

Preşedintele democrat urmează să semneze vineri o lege care transformă o discotecă gay din Orlando, în Florida, cre a fost ţinta unui atentat terorist în 2016, într-un ”Memorial Naţional”.

Atacul de la clubul gay Pulse, la 12 iunie 2016, comis de către un bărbat puternic înarmat, în numele Statului Islamic (SI), a şocat profund Statele Unite şi comunitatea LGBTQ, în luna Gay Pride.

Această lege a fost adoptată la începutul lui iunie, în unanimitate, în Senat - un rar moment de consens politic la Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.