Joe Biden a obţinut o victorie în alegerile primare din statul Washington, potrivit estimărilor presei americane, o nouă victorie a celui care speră să înregistreze un avans de neprins din urmă de către rivalul său Bernie Sanders în vederea alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După numărarea aproape tuturor voturilor, luni, în acest stat de pe Coasa de Vest, NBC şi The New York Times (NYT) au publicat rezultatul: Biden obţine un uşor avans, care-i consolidează astfel poziţia în vederea înfruntării preşedintelui republican Donald Trump.

Potrivit acestor publicaţii, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama a obţinut 37,9% din voturile exprimate şi îl devansează cu 1,5 puncte procentuale pe senatorul independent mult mai de stânga Bernie Sanders.

Milioane de americani care-i susţin pe democraţi se prezintă la urne marţi, în alte trei state - Arizona, Florida şi Illinois -, în pofida neliniştii legate de criza noului coronavirus, a cărui răspândire rapidă s-a soldat cu 80 de morţi în Statele Unite.

Confuzia domnea cu privire la securitatea sanitară în secţiile de votare.

Scrutinul a fost amânat în statul Ohio, unde autorităţile au dispus, în ultimul moment, să se închidă secţiile de votare din cauza avansării epidemiei.

Sanders joacă, aşadar, totul sau nimic marţi, tot mai încolţit, şi ar putea părăsi cursa în cazul în care nu reuşeşte să marcheze puncte semnificative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.