Prima Doamnă a Statelor Unite Jill Biden se află în centrul unui scandal, după ce a publicat pe reţele de socializare un scurt clip video de Crăciun, relatează Paris Match.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jill Biden a depus eforturi, timp de mai multe săptămâni, să aducă magia Crăciunului la Casa Albă - un brad uriaş împodobit, decoraţiuni opulente, cadouri.

Ea a publicat joi pe X un clip de Crăciun.

În această înregistrare video de două minute, o trupă de dansatori de step dansează în Casa Albă, foarte bogat decorată de Crăciun.

”Un pic de magie, de uimire şi de bucurie aduse de dansatori telentaţi de step din Dorrance Dance, interpretând în mod ludic Spărgătorul de Nuci”, comentează ea.

Însă, de 24 de ore, clipul se află în centrul unui scandal, din cauza alegerii trupei Dorrance Dance.

ACTIVIŞTI BLACK LIVES MATTERS

Tabloidul New York Post (NYP) scrie că dansatorii Dorrance Dance susţin activişti ”antirasism” discreditaţi şi cauze radicale de stânga - desfiinţarea închisoerilor şi ”de-finanţarea” forţelor de ordine, idei departe de cele susţinute de către preşedintele american Joe Biden.

Trupa promovează pe site-ul ei o petiţie prin care le cere guvernatoarei democrate a statului Michigan, Gretchen Whitmer, senatorului Bernie Sanders şi Departamentului Justiţiei ”să elibereze toate persoanele de culoare încarcerate cu privire la acuzaţii legate de marijuana”.

Preşedintele Joe Biden a refuzat însă să facă acest lucru.

Tabloidul american denunţă totodată drept un angajament ”problematic” faptul că fondatoarea companiei apără teoria potrivit căreia ”toţi americanii albi sunt rasişti şi sunt produsul supremaţiei albilor”.

Tabloidul britanic Daily Mail merge şi mai departe şi susţine că mai mulţi dintre dansatori sunt activişti Black Lives Matter (BLM).

Cotidianul londonez acuză  totodată Dorrance Dance de faptul că cere ”oprirea exportului ilegal de echipamente antirevoltă din Regatul Unit către Statele Unite” şi îi îndeamnă pe vizitatorii site-ului său să apere drepturile palestinienilor.

Toate aceste luări de poziţie ale trupei sunt polemice, iar mulţi amercicani, inslusiv susţinători ai lui Joe Biden, îşi doresc ca trupa să nu fi fost invitată niciodată la Casa Albă, mai ales după o performanţă denunţată din cauza mediocrităţii sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.