Jihadiştii Statului Islamic au recunoscut vineri după-amiază moartea atacatorului tunisian Anis Amri, care a condus la începutul săptămânii un camion în mulţimea adunată la târgul de Crăciun din metropola Berlin. Un număr de 12 şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite în atacul de la târgul Breitscheidplatz, în vreme ce atacatorul a fost ucis joi noaptea într-un schimb de focuri cu carabinierii italieni din Milano, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel care a executat atacul de la Berlin a dus la capăt un al doilea atac asupra poliţiei italiene din Milano şi a fost ucis într-un schimb de focuri”, se arată într-un comunicat publicat de agenţia Amaq, afiliată Statului Islamic.

Anis Amri şi-a pierdut viaţa joi noaptea într-un schimb de focuri cu carabinierii italieni, care l-au oprit pe acesta într-o operaţiune de rutină în faţa gării din Milano.

Se pare că autorităţile germane nu aveau nicio idee că suspectul a reuşit să ajungă în Italia, după ce a traversat Olanda şi Franţa. 

Presa internaţională relata vineri dimineaţă că atacatorul ar putea să fie în oraşul danez Aalborg, în vreme ce autorităţile germane susţineau că acesta putea să se ascundă în continuare în Berlin. 

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat încă de marţi seara atentatul din Berlin. De asemenea, atacatorul era pe lista de jihadişti periculoşi întocmită de serviciile secrete din Germania.

Anis Amri, în vârstă de 24 de ani, era originar din Tunisia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.