Jeffrey Epstein, un om de afaceri din New York, acuzat anterior de molestarea mai multor fete, a fost arestat sâmbătă şi pus sub acuzare pentru trafic de minori de procurorii federali, informează New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două surse apropiate situaţiei au informat că Epstein a fost arestat în apropiere de New York. El este aşteptat să apară în faţa unui magistrat federal luni, la peste 10 ani după ce a fost acuzat prima oară că a plătit zeci de fete pentru masaje erotice în Florida.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru solicitarea serviciilor de prostituţie şi a stat la închisoare timp de 13 luni, înregistrându-se pe lista prădătorilor sexuali. Însă în perioada arestului el avea voie să părăsească închisoarea timp de şase zile pe săptămână pentru a lucra în biroul său.

Conform CBS Miami, Epstein a fost arestat sâmbătă după-amiaza la aeroportul Teterboro din New Jersey. El a fost reţinut de agenţi ai FBI, fiind acuzat de trafic de minori.

Autorităţile au găsit că Epstein a plătit bani cash câtorva zeci de fete, unele dintre ele având chiar 14 sau 15 ani pentru a-i oferi masaje dezbrăcate, care se încheiau de multe prin masturbare, sex oral sau viol.

Unele dintre fete erau fugite de acasă iar Epstein le-ar fi rugat să recruteze alte persoane. Întâlnirile ar fi avut loc între 1999 şi 2005.

Conform documentelor tribunalului, o fată a declarat pentru FBI că a început să îl viziteze pe Epstein la 15 ani, oferindu-i masaje dezbrăcată, primind 200 de dolari pentru fiecare sesiune. Ulterior, Epstein a convins fata să recruteze alte fete care lucrau cu ea la un club local de striptease.

Înainte să fie condamnat, Epstein a avut relaţii apropiate cu persoane precum fostul preşedinte american Bill Clinton dar şi cu actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump.

Epstein era printre donatorii Fundaţiei Clinton şi i-a asigurat transportul lui Bill Clinton în străinătate cu avionul său privat.

În 2007, când Epstein a fost acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe minore, Trump a declarat: „Îl ştiu pe Jeff de 15 ani. Un tip minunat. Mă distrez mereu când sunt cu el. Se spune că îi plac femeile frumoase la fel de mult ca mie, unele dintre ele fiind chiar tinere”.

De asemenea, în 2016, o femeie pe numele Katie Johnson, l-a dat în judecată pe Trump, acuzându-l că a violat-o la una dintre petrecerile lui Epstein când ea avea doar 13 ani, conform Daily Beast. Ea şi-a retras însă ulterior acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.