Preşedintele Comisei Europene Jean-Claude Juncker şi-a întrerupt concediul şi a revenit la Luxemburg pentru a fi supus unei ”ablaţii urgente a vezicii biliare”, a anunţat CE, relarează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jean-Claude Juncker, în vârstă de 64 de ani, şi-a ”scurtat” vacanţa în Austria şi a fost ”repatriat la Luxemburg pentru a fi supus unei ablaţii urgente a vezicii biliare”, a anunţat sâmbătă, într-un foarte scurt comunicat, Comisia.

Luxemburghez, un politician european cu multă experienţă, care conduce CE din 2014 şi al cărui mandat se încheie la sfârşitul lui octombrie, a fost premierul ţării sale din 1995 în 2013.

Vezica biliară este un organ în formă de pară, situată deasupra ficatului, care secretă bilă. Ablaţia sau colecistomia este o operaţie destul de frecventă şi se efectuează în tratamentul calculilor.

Jean-Claude Juncker suferă, de asemenea, de probleme grave la spate, care-l împiedică uneori să se mişte în mod normal.

Odată cu apropierea încheierii mandatului său, care urmează să aibă loc în aceeaşi zi cu Brexitul, Jean-Claude Juncker a evocat, în interviuri recente, un mandat de cinciani dificil, cu numeroase crize - a datoriei greceşti, a migraţiei sau decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană (UE).

Summitul G7 de la Biarritz, prevăzut la 24 şi 25 august, se află pe agenda sa.

Noul premier britanic Boris Johnson, care se declară hotărât să părăsească UE la noua dată a Brexitului, prevăzută la 31 octombrie, indiferent dacă reuşeşte sau nu să renegocieze acordul retragerii, urmează să fie de asemenea prezent la reuniunea G7.

La 1 noiembrie, germana Ursula von der Leyen îi va succeda lui Jean-Claude Juncker la şefia Comisiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.