Jared Kushner, ginerele şi fostul consilier de rang înalt al lui Donald Trump, şi adjunctul său, Avi Berkowitz, au fost propuşi la PremiulNobel pentru Pace cu privire la negocieri în vederea normalizării relaţiilor, anul trecut, ale Israelului cu ţăriarabe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numele celor doi au fost propuse de către avocatul american Alan Dershowitz - un susţinător al lui Donald Trump, autorizat să propună candidaturi în calitate de profesor emerit la Facultatea de Drept Harvard.

Aceste acorduri diplomatice - ”Acordurile Abraham” - constituie ”cel mai mare progres diplomatic în Orientul Mijlociu în ultimii25 de ani”, în contextul în care regiunea Orientului Mijlociu se aşteaptă la o confruntare prelungită cu Iranul, consideră el.

Într-o scrisoare trimisă Comitetului Nobel duminică, Alan Dershowitz evocă, de asemenea, activitatea fostului ambasador al Statelor Unite în Israel, David Friedman, şi a ambasadorului Israelului la Washington Ron Dermer.

”Premiul Nobel pentru Pace nu este o chestiune de popularitate”, scrie el, recunoscând astfel că propunerea sa este controversată.

”Acesta este un premiu (care se acordă) pentru îndeplinirea criteriilor stabilite de către Alfred Nobel n testamentul său”, scrie Alan Dershowitz.

Jared Kushner, ginerele fostului preşedinte american Donald Trump, se declară, într-un comunicat, ”onorat” să fie nominalizat la această distincţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.