Un avion operat de compania low cost Jetstar a aterizat de urgenţă, sâmbătă, în centrul Japoniei, după ce autorităţile au primit o ameninţare cu bombă, a anunţat postul public NHK, citând surse din Poliţie, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeroportul Narita din Tokyo a primit un apel telefonic, la ora 6.20 dimineaţă, de la un bărbat din Germania care a afirmat, în engleză, că a plasat o bombă în aeronavă, a relatat NHK, citând surse din poliţie.

Zborul intern de la Narita spre oraşul Fukuoka din sud-vestul ţării a fost redirecţionat la aeroportul Chubu, a declarat pentru CNN un purtător de cuvând al aeroportului Chubu. Toţi cei 136 de pasageri şi şase membri ai echipajului aflaţi la bord au fost evacuaţi din aeronavă acolo, potrivit NHK.

Citând surse din poliţie, NHK a afirmat că bărbatul a susţinut că a plasat 100 de kilograme de explozibil plastic în compartimentul cargo al aeronavei şi a cerut să discute cu ”managerul” sau îl va detona.

La bordul avionului nu a fost găsit explozibil, a transmis NHK.

O persoană a fost rănită uşor în timpul părăsirii aeronavei, potrivit NHK, care a transmis imagini cu pasagerii evacuaţi din avion pe toboganele de urgenţă.

Fotografiile postate pe reţelele de socializare arată un Airbus A320, operat de Jetstar, cu toboganele desfăşurate şi pasageri evacuaţi în jurul aeronavei.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului Chubu a declarat că incidentul este anchetat şi că aeroportul a suspendat zborurile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.