Numărul total al contaminărilor cu noul coronavirus în Japonia a depăşit joi pragul de 5.000, iar numărul morţilor a crescut la 85 de la începutul epidemiei, potrivit postului naţional NHK, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Epidemia nu dă niciun semn de încetinire, după decretarea stării de urgenţă la Tokyo, Osaka şi în alte regiuni foarte populate din ţară.

Starea de urgenţă din Japonia nu prevede o izolare obligatorie şi nici sanţiuni în cazul nerespectării consemnelor. Ea se bazează pe bunăvoinţa cetăţenilor.

Prefectura Aichi, o regiune foarte populată şi industrializată din centrul Japoniei, a cerut joi să se alăture acestui dispozitiv.

Guvernul urmează să ia o hotărâre cu privire la plasarea sau nu a prefecturii Aichi în stare de urgenţă în urma unei consultări cu experţi, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.