Şeful Guvernului italian Giuseppe Conte a confirmat prelungirea măsurilor de izolare impuse italienilor cel puţin până la 13 aprilie, în lunea Paştelui, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu suntem încă în condiţiile care să ne permită să ridicăm măsurile. Tocmai am semnat un decret care prelungeşte actualul regim (de restricţii) până la 13 aprilie, a anunţat miercuri seara Conte într-o alocuţiune televizată.

Ministrul Sănătăţii Roberto Speranza a anunţat luni prelungirea acestor măsuri - impuse de trei săptămâni.

Italienii erau închişi la domiciliu până la 3 aprilie în principiu. Sunt autorizate doar ieşiri din motive imperioase. Concomitent, toate activităţile industriale considerate neesenţiale au fost oprite şi se află în funcţiune doar filiere agroalimentare, farmaceutice sau producţia de energie, fără care ţara nu poate funcţiona.

COABITAREA CU VIRUSUL

Noul decret introduce câteva noi măsuri restrictive - precum interzicerea antrenamentelor colective ale sportivilor de nivel înalt.

”Dacă ridicăm prea rapid aceste noi măsuri, toate sacrificiile pe care le-am făcut până în prezent ar fi zadarnice”, a pledat Conte.

Şeful Guvernului i-a îndemnat pe italieni să respecte consemnele şi a declarat că-i pare rău să strice sărbătoarea Paştelui.

El a dat asigurări că faza următoare - un început al ieşirii din izolare  - va începe doar atunci când experţii vor estima că este fezabilă, ”dar nu pot să vă spun că va fi la 14 aprilie”.

”Faza 2 va fi cea a coabitării cu virusul” şi a unei ridicări treptate a restricţiilor, a anunţat el, fără să precizeze care anume, iar ”faza 3 va fi ieşirea din criză şi reluarea vieţii normale”.

Începutul şi sfârşitul acestor diverse faze urmează să fie decise în coordonare cu Comitetul Ştiinţific şi Tehnic, care asistă Guvernul de la începutul crizei.

Italia - cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus - a înregistrat 13.155 de morţi şi 110.574. miercuri s-au anunţat 727 de decese şi 4.782 de noi îmbolnăviri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.