Ivanka Trump a declarat într-un interviu că nu ştia „aproape nimic” despre proiectul Trump Tower din Moscova, care a devenit tema centrală a investigaţiei procurorului special Robert Mueller, adăugând că nu are „nicio îngrijorare” privind investigaţia sau posibilitatea ca vreo persoană apropiată ei să fie implicată, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eşti îngrijorată că cineva din viaţa ta ar putea fi implicat?”, a întrebat-o Abby Huntsman de la ABC pe fiica preşedintelui american.
 
„Nu, nu sunt. Chiar nu sunt”, a afirmat Ivanka.
 
„Nu existat niciun contract. Nu am vorbit niciodată cu cineva în afara organizaţiei despre asta. Am fi putut să avem 40 sau 50 astfel de afaceri, erau peste tot. Nimeni nu a vizitat locul pentru a vedea dacă merită. Aşa că nu era chiar un proiect avansat”, a precizat ea cu privire la un proiect imobiliar al organizaţiei lui Trump care ar fi urmat să fie implementat la Moscova, dar nu a mai fost într-un final dus la capăt.
 
De asemenea, Ivanka Trump consideră că „nu este ceva ciudat” ca cineva să aibă proprietăţi în Rusia.
 
„Nu vorbim de Iran. Era vorba de Rusia. Şi nici nu eram într-un stadiu destul de avansat astfel încât să vizităm locul. Aşa că a fost non-factor în minţile noastre. Nu cred că s-a gândit cineva la acest lucru”, a afirmat ea.
 
Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a declarat iniţial în faţa unui comitet al Congresului care investiga amestecul Rusiei în alegerile din 2016 că afacerile imobiliare ale Organizaţiei Trump din Moscova au fost încheiate înainte de începerea cursei interne în Partidul Republican, în februarie 2016. Însă în noiembrie 2018, Cohen a pledat vinovat pentru mărturie falsă în faţa Congresului şi a recunoscut că discuţiile privind afacerea din Moscova au continuat până în iunie 2016.
 
Avocaţii lui Cohen au afirmat că declaraţiile sale false au fost bazate pe eforturile lui Trump şi ale echipei sale de avocaţi de a „portretiza contactul cu reprezentanţii Rusiei ca fiind încheiat înainte să înceapă campania prezidenţială, pe 1 februarie 2016”.
În timpul campaniei din 2016, Trump nu a dezvăluit că organizaţia sa lua în considerare un proiect privind Trump Tower la Moscova şi a negat în repetate rânduri că ar face afaceri în Rusia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.