Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, Donald Trump, s-a apărat după ce a fost acuzată că a folosit contul personal de e-mail pentru afaceri ale guvernului, susţinând că nu are nimic de ascuns, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Toate e-mailurile mele sunt prezervate. Nu a fost nimic şters. Nu există nicio încercare de a ascunde ceva”, a declarat Ivanka într-un interviu acordat miercuri ABC News.

Ivanka Trump ar fi folosit contul personal de e-email de 100 de ori în 2017 pentru a contacta oficiali din administraţia Trump. Acest lucru a fost comparat cu un incident similar în care Hillary Clinton, pe atunci Secretar de Stat, ar fi folosit un server privat pentru e-mailuri oficiale, lucru condamnat de Donald Trump.

Ivanka Trump a insistat că cele două cazuri nu pot fi comparate. “În cazul meu, toate e-mailurile încă sunt pe serverul Casei Albe. Nu există nicio încercare de a ascunde. Nu poate fi echivalat cu cazul despre care a vorbit tatăl meu”, a declarat ea. Ea a precizat: “În cazul lui Clinton, s-au şters e-mailuri în masă. E-mailurile mele nu au fost şterse. Nici nu a fost vorba de ceva cu substanţă, nu conţin nimic confidenţial. Aşa că nu există nicio legătură între cele două cazuri”.

Atât republicanii, cât şi democraţii din Congres au cerut informaţii de la Casa Albă pentru a stabili dacă Ivanka Trump a respectat legea federală privind confidenţialitatea.

Donald Trump a apărat-o şi el pe Ivanka, susţinând că toate mesajele ei au fost înregistrate în baza de date prezidenţială.

Ivanka a declarat în interviu că felul în care ea a utilizat contul de e-mail nu încalcă nicio regulă. “Nu există restricţii privind folosirea contului personal de e-mail. De fapt, suntem instruiţi ca atunci când primim un e-mail pe contul personal care ar putea avea legătură cu guvernul, să îl trimitem pur şi simplu mai departe către contul oficial pentru a putea fi arhivat”, a declarat ea. 

Ivanka a declarat că nu îi este frică de investigaţia procurorului special Robert Mueller privind posibilul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, pentru a-l favoriza pe Donald Trump. “Ştiu faptele privindu-mă pe mine şi pe familia mea şi nu am de ce să îmi fac griji”, a afirmat ea. “Cred că ar trebui să ajungă la o concluzie. Cred că a trecut mult timp dar vreau să se termine astfel încât să nu poată spune nimeni că a fost grăbită în vreun fel. Cred că după această perioadă lungă de timp, deja am ajuns în acel punct, aşa că ar trebui să se încheie”, a adăugat ea, referindu-se la investigaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.