Luna iulie 2021 a fost luna cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ, a anunţat Agenţia naţională oceanică şi atmosferică (NOAA) din SUA, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aici, primul loc este cel mai rău", a declarat şeful NOAA, Rick Spinrad. "Iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepăşit, devenind luna iulie şi în general luna cea mai caldă înregistrată vreodată", a subliniat el.

"Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare şi deranjante pe care schimbarea climatică a plasat globul", a mai spus Spinrad.

Temperatura globală la suprafaţa planetei a fost mai ridicată cu 0,01 grade Celsius faţă de precedenta lună iulie cea mai caldă, în 2016 (la egalitate cu lunile iulie din 2019 şi 2020). Înregistrările şi datele privind temperaturile au început în urmă cu 142 de ani, a precizat NOAA.

Săptămâna trecută, serviciul european Copernicus privind schimbarea climatică (C3S) a estimat că luna iulie 2021 a fost a treia cea mai caldă lună iulie înregistrată vreodată pe Terra.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.