Italia va înceta să le mai administreze vaccinul Oxford/Astra Zeneca persoanelor sub 60 de ani, iar cei care au primit deja prima doză vor fi imunizaţi cu un alt vaccin (mRNA) pentru completarea ciclului, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea vine după ce în aprilie Agenţia Europeană a Medicamentului a descoperit că există o legătură între vaccin şi cheagurile de sânge apărute în cazuri rare, însă a subliniat că beneficiile serului sunt mai mari decât riscurile.

În urma unei cercetări în Marea Britanie, s-a descoperit că probabilitatea apariţiei cheagurilor de sânge este de de 1 la 250.000 de persoane sau 0,0004 la sută.

“Situaţia epidemiologică schimbată a dus la reevaluarea ratei riscuri-beneficii pentru grupele de vârstă în cazul cărora există un risc mai mic să dezvolte forme severe de covid-19”, a anunţat Comitetul Tehnic şi Ştiinţific al guvernului italian.

Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat că vaccinul AstraZeneca le va fi administrat “doar persoanelor care au cel puţin 60 de ani”.

Italia a blocat administrarea vaccinului AstraZeneca în martie, din cauza temerilor cu privire la riscuri, însă după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a dat undă verde vaccinul a fost aprobat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

În Italia, rata infectărilor cu coronavirus a scăzut în ultima perioadă, iar de săptămâna viitoare restricţiile vor fi ridicare în mai multe regiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.