Şase rezidenţi ai unui azil de bătrâni din Milano au murit şi mulţi alţii au fost răniţi după ce clădirea a luat foc în cursul nopţii, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Şase persoane au murit şi multe altele au fost spitalizate după ce au fost intoxicate cu fum. Pompierii au salvat zeci de alţi locatari", a postat vineri pe Twitter brigada de pompieri din capitala Lombardiei, adăugând că nu se cunoaşte încă cauza incendiului.

Potrivit agenţiilor de presă italiene, 81 de persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă. 170 de persoane au fost evacuate.

Cele şase victime care au decedat sunt cinci femei cu vârste cuprinse între 69 şi 87 de ani şi un bărbat de 73 de ani. Două femei care împărţeau o cameră au pierit în flăcări, în timp ce celelalte victime au murit intoxicate, a precizat agenţia AGI.



Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de ora 01:30 dimineaţa într-un azil de bătrâni din centrul oraşului Milano. Vineri dimineaţă, un fotograf al AFP a văzut două cadavre evacuate pe targă. "Se crede că incendiul a izbucnit într-o cameră în care doi rezidenţi au murit carbonizaţi", a declarat presei primarul din Milano, Giuseppe Sala, care a venit la locul tragediei. "Două persoane sunt în stare critică", a adăugat el, citat de AGI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.