O dieceză romano-catolică din Sicilia le-a prezentat scuze părinţilor după ce episcopul său i-ar fi spus unui grup de copii că Moş Crăciun nu există, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un eveniment religios de săptămâna trecută, episcopul Antonio Stagliano le-a spus copiilor şi că ţinuta lui Moş Crăciun a fost aleasă de Coca-Cola pentru publicitate.

Comentariile episcopului i-au înfuriat pe părinţi.

Într-un mesaj în care se prezentau scuze, Alesasandro Paolino, de la dieceza Noto, a precizat că episcopul a încercat de fapt să sublinieze adevăratul înţeles al Crăciunului. El a menţionat că episcopul a vrut să sublinieze povestea Sfântului Nicolae care reprezintă inspiraţia pentru Moş Crăciun.

“În primul rând, în numele episcopului, îmi exprim tristeţea pentru această declaraţie, care i-a dezamăgit pe cei mici, şi vreau să precizez că intenţiile monseniorului Sagliano au fost cu totul diferite”, a precizat Paolino, adăugând că episcopul a vrut să îi facă pe copii să reflecteze înţelesul Crăciunului.

Într-un interviu pentru La Repubblica, episcopul a declarat că nu le-a spus copiilor că Moş Crăciun nu există, însă a a fost necesar să se facă o distincţie între “ce este real şi ce nu este real”. “Un fapt real a ieşit la suprafaţă, Crăciunul nu le mai aparţine creştinilor. Atmosfera de Crăciun, cu lumini şi shopping, a luat locul Crăciunului”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.