Justiţia italiană a deschis o anchetă contra ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, pentru "sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere", în cazul migranţilor reţinuţi la bordul navei Diciotti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful său de cabinet este vizat de aceeaşi anchetă, declanşată de Parchetul din Agrigente, din Sicilia, dar care va fi preluată de un tribunal din Palermo.
 
Decizia intervine după încheierea audierilor în cazul a doi responsabili din Ministerul de Interne conduse de Luigi Patronaggio, procurorul din Agrigente, care a deschis o primă anchetă în acest caz pentru a înţelege cine a dat ordine de a interzice debarcarea migranţilor.
 
Nava Diciotti a acostat în Catania luni seară, dar cei 150 pasagerii au fost nevoiţi să rămână la bord, ministrul de Interne, Matteo Salvini, nepermiţând debarcarea lor până când Uniunea Europeană "nu va interveni pentru a ajuta”. Majoritatea provin din Eritreea şi Somalia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.